Най-странните хотели

128
Най-странните хотели

Ако искате екзотична почивка

Сайтът hotel.info предлага безплатна онлайн услуга, с която можете да резервирате стая в някои от най-причудливите хотели в света.

Добрата почивка в хотел не е задължително да бъде в луксозна стая или апартамент, казват хотелиери, които направиха една малка селекция на най-интересните хотели на планетата, в които нощувката със сигурност ще бъде приключение.

Ice Hotel в Канада

Както подсказва името, хотелът е направен от 1500 тона сняг и 500 тона замръзнала вода. Гарантира, че няма да имате проблем със счупен климатик, защото сградата е естествено "хладна". В интериора на хотела има скулптури, барове и дори мебели, направени от лед. Има и леден параклис, в който ежегодно стотици двойки си казват заветното "Да".

Хотел Jumbo Stay в Стокхолм

Предлага на гостите да се отпуснат без страх от летене. Хотелът е бивш Boeing 747-212B, година 1976 и предлага 27 стаи, в които можете да нощувате без задължително разрешение за управление. Стаята "лукс" всъщност е пилотската кабина, в която обаче със сигурност няма да треперите при мисълта, че не чувствате твърда почва под краката.

Jailhotel в Люцерн

Разположен точно в центъра на историческия стар град Люцерн, хотелът привлича туристи със специалната си атмосфера. Сградата е построена през 1862 г. и до 1998 г. е била използвана като затвор. Ако по-рано грубите стени и студените решетки са били неприветливи, то сега гостите на хотела могат да се настанят в удобни стаи.

Бившият офис на директора на затвора сега е най-луксозната стая, но изтънченост струи от бившата библиотека на лишените от свобода. За онези, които искат да се почувстват като "затворници", хотелът предлага двойни, тройни или дори четворни стаи с видеонаблюдение в стил Алкатраз.

Anantara Golden Triangle Resort & Spa в Тайланд

Четиризвездният хотел е разположен в сърцето на екзотичната страна, където гостите ще се докоснат до най-девствените пейзажи. За любителите на животни има малка изненада - в момент на скука служителите ви дават не котка, куче или хамстер, а истински слон, на който можете да се качите.Добави коментар