Най-скъпите ежедневни продукти

144
Най-скъпите ежедневни продукти

Защо един телевизор струва над 2 милиона долара?

Вече видяхте кои са най-скъпите храни. Днес ще ви покажем отново някои абсурдно скъпи неща – този път такива, които използваме всеки ден - като пица, телевизор, часовник и др.

ПицаНай-скъпата пица се приготвя в ресторант Gordon Ramsey's Maze в Лондон. Тя струва 178 долара и се приготвя с пюре от лук, паста от бели трюфели и специално сирене.

ОмлетНай-скъпият омлет в света струва 1000 долара и се сервира в ресторант Norma’s в Ню Йорк. Той се приготвя с яйца и омар, посочва profit.bg.

ЧасовникМоделът Super Ice Cube на Chopard, покрит с 66.16 карата диаманти, се продава за 1.13 млн. долара.

МаратонкиКен Кортни от Ju$t Another Rich Kid създаде този модел на Nike Dunks. От тях има само 5 чифта в света. Те са покрити с 18-каратово злато и струват 4 053 долара.

ТелевизорМодел PrestigeHD Supreme Rose TV е направен от 18-каратово розово злато и 72 диаманта. Цената му е 2.25 млн. долара.

СупаВ ресторант Kai Mayfair в Лондон сервират супа за 190 долара. Тя съдържа перка от акула, женшен, пиле, морски охлюв, китайски гъби и златни нишки.

Суши5 парченца от това суши, гарнирани с диаманти и увити в листа от 24-каратово злато, струват 1 978 долара. Те са приготвени от готвача Ангелито Аранета от Филипините.

ДънкиМодел на Escada, обсипан с кристали Swarovski, струва 10 000 долара.

ХотдогВ ресторант Serendipity 3 в Ню Йорк сервират този хот дог за 69 долара.

ДесертСладолед Frrrozen Haute Chocolate в ресторант Serendipity 3 в Ню Йорк струва 25 000 долара. Сервира се в позлатена чаша и се яде с лъжичка, обсипана със скъпоценни камъни.

Бонус: Тези три неща може би не са ежедневни, но заслужават да бъдат споменати.

Бели трюфелиТова са най-скъпите гъби на света. Продават се за 3000 долара/килограм. Слагат ги в много продукти, като пица, хотдог и др., които заради тях стават най-скъпи в света.

Сватбена тортаНа търг през 1998 г. се продаде парче торта от сватбата на Дукът и Дукесата на Уиндзор през 1937 г. Цената бе 29 900 долара.

Сватбена рокляТази прекрасна рокля бе създадена през 2006 г. за сватбено шоу. Тя струва 12 млн. долара и е обсипана със 150 диаманта.Добави коментар