Най-щастливото място

47
Най-щастливото място

На планетата

Фиджи е най-щастливото място на нашата планета, а българите отново сме сред нациите, определящи се като нещастни, показа социологическо проучване на международната компания „Уин-Галъп Интернешънъл” сред 52 913 души в 58 страни по света.

Според резултатите на Индекса на световното щастие, най-щастливи се чувстват хората във Фиджи – 89% от жителите на тази страна се чувстват щастливи и едва 4% са нещастни, съобщи profit.bg.

Най-нещастни се чувстват жителите на Литва, след като „щастливите” хора там са едва девет процента, съобщава РБК.

В момента, като цяло, на Земята живеят повече щастливи хора (53%), отколкото нещастни.

Сред най-щастливите нации се наредиха Нигерия (84%), Холандия (77%), Швейцария (76%), Колумбия (71%), Финландия (70%), Германия (68%), Исландия (66%), Дания (64%) и Бразилия (63%).Изясни се, че равнището на щастието не зависи напълно от икономическото благополучие на страната.

В групата на страните, чиито граждани получават малки или средни доходи, напълно „щастливи” се оказаха Южна Корея, Исландия, Саудитска Арабия, Аржентина, Малайзия, Тунис, Бразилия, Перу и Азербайджан.

В списъка със страните с предимно нещастни жители попаднаха Чехия, Турция, България, Македония, ЮАР, Китай, Индия, Украйна и Русия.

Какво ни е необходимо за щастие?

Младост или старост. Защото, оказва се, че хората на средна възраст най-малко могат да се похвалят, че са щастливи (едва 33% срещу 44% за младите и 43% за възрастните, които вече са пенсионери).

Вяра. Защото хората, изповядващи някаква религия, са с 27% по-щастливи от атеистите. Най-щастливи са християните (54%), следвани от юдеите (50%) и мюсюлманите (42%).Добави коментар