Най-щастливи сме в 5

56
Най-щастливи сме в 5

Най-нещастни в 23 часа

Пред последните години нивото на щастие непрекъснато спада, но най-често прекрасното чувство ни сполетява в 5 часа сутринта.

Поне това важи за потребителите на Туитър, сочат резултатите от тригодишно изследване на 4 млрд. постинга на 63 милиона потребители на социалната мрежа.

През първата фаза на експеримента учените от Университета във Вермонт, САЩ, предложили на група доброволци да оценят по десетобалната система степента на радост, която предизвикват у тях ключови думи, много често срещани в постингите.

Така например, думата „смях” получила 8.5 точки, а думата терорист – 1.3 бала по скалата на радостта/щастието, пише woman.bg.

След това с помощта на математически формули те анализирали честотата на тези ключови думи в 4 милиарда постинга и изяснили как се променя сумарният показател на щастието през денонощието.Оказало се, че нивото на щастие спада от сутринта до полунощ.

1. Най-щастливи са хората между 5 и 6 часа сутринта
2. Най-нещастни са в 22-23 часа
3. Най-щастлив ден от седмицата е събота, след нея са петъците и неделите
4. Хората са най-нещастни във вторник
5. Даже ругатните имат своя максимум – около 1 часа сутринта и своя минимум – 5-6 сутринта

Тези закономерности хвърлят светлина върху промяната на човешкото поведение в рамките на денонощието, заключават учените. Поне за 63-те милиона изследвани потребители на Туитър, коментира WebMD.Добави коментар