Най-препоръчваните диети на 2020 г.

140
Най-препоръчваните диети на 2020 г.

Класация на най-добрите диети по света се прави в началото на всяка година

Класация на най-добрите диети по света се прави в началото на всяка година. Тя се съставя след оценки на диетолози, посочва вестник Стандарт. Класацията се инициира и публикува в U.S. News, но нейните заключения бързо обикалят цял свят. Ето какво препоръчват специалистите по хранене за 2020 година…

1. Средиземноморска диета

Диетата за трета година поред се класира на първо място. В нея фокусът са риба, морски дарове, птиче месо, яйца, млечни продукти, както и много зеленчуци, плодове, бобови растения, пълнозърнести храни и полезни мазнини. Храната в Средиземноморската диета е удоволствие и затова трябва да се внимава в количествата и да се смятат калории и макроси.

2. Диетата DASH

Първоначално режимът е препоръчван на хора с високо кръвно и холестерол, днес се използва за бързи резултати при отслабване. Залага се на повече плодове, зеленчуци, бобови, ядки. Месото трябва да е предимно бяло. Нужните калории са разпределени в 6-8 хранения на ден.

3. Флексетарианска диета

С тази диета ще свалите някой друг килограм, но и най-вероятно и трайно ще намалите консумацията на месо. Храната при нея е предимно растителна, като дори млечните продукти е добре да бъдат заместени с ядкови алтернативи.4. HMR диетата

Това е фаворитът на диетолозите в класацията за режими с най-бързо действие. При нея се приемат максимум 1500 kcal на ден и се консумират само и единствено плодове и зеленчуци. Глад няма, тъй като 1500 kcal от плодове и зеленчуци са наистина доста.

Добави коментар