Най-популярните градски забележителности

195
Най-популярните градски забележителности

Които привличат туристи от цял свят

От туристическото издание Travel and Leisure класираха най-популярните градски забележителности в света.

Това са сгради, които са знакови за града и привличат туристи от цял свят. Лондонският Биг Бен, например, привлича туристи от 1859 г. насам.

Всички, които отиват в Рим, задължително разглеждат Колизеума. Вижте кои са десетте най-популярни такива забележителности в света, представени от profit.bg.

1. Статуята на Свободата. Ню ЙоркМинал е повече от век, откакто Франция подари на САЩ тази огромна статуя от мед. Всяка година я посещават 3 милиона души.

2. Емпайър Стейт Билдинг, Ню ЙоркНай-високата сграда в Ню Йорк се извисява над 34-та улица и е една от запазените марки на Голямата ябълка.

3. Голдън гейт бридж, Сан ФранцискоОт 1937 г. насам това е един от най-известните мостове в света.

4. Айфеловата кула, ПарижВъпреки първоначалното недоволство на парижани, през 1889 г. в града се издига статуята на Густав Айфел и днес тя е символ на града.

5. Биг Бен, ЛондонНай-известната часовникова кула в света показва времето на лондончани от 1859 г. насам. Всъщност, Биг Бен е 13-тонната камбана, а не самата сграда.

6. Колизеума, РимПостроена е през 82 година пр. Хр. На нея около 50 000 римляни са се събирали, за да гледат гладиаторски битки.

7. Милениъм Парк, ЧикагоТук са изложени красиви скулптури, правят се изложби.

8. Базилика Свети Петър, РимТук са творили най-големите майстори на Ренесанса, като Микеланджело, Рафаело, Бернини. Повече от век е бил необходим, за да се завърши красивата катедрала.

9. Сградата на Swiss Re., ЛондонПостроена е през 2004 г. във финансовото ядро на Лондон. Офис сградата има форма на ракета, проектирана е от Норман Фостър.

10. High Line, Ню ЙоркТова е парк от 1.6 километра, който се намира върху изоставен мост, по който някога е минавала жп линия.Добави коментар