Най-красивите замъци

362
Най-красивите замъци

Вижте 15 от тях

Тези 15 замъци са внушителни най-вече заради разположението си. Това не са хотели или имения - тук няма удобства, басейни и гаражи за лимузини - впечатляващото е историята.

Повечето са построени на труднодостъпни места, за да се отбраняват от нашественици. Днес са предимно туристически обекти и терени за снимане на филми. Вижте 15-те най-впечатляващи замъци в света, според MSN Travel и profit.bg.

Германия: Neuschwanstein Castle



Намира се сред хълмовете на границата между Германия и Австрия. Построен е от Лудвиг Втори от Бавария, който е оставил още много замъци. Издигнат е през 19-ти век и изглежда като излязъл от приказка на Дисни.

Шотландия: Eilean Donan Castle



Заобиколен е от вода от всички страни. Бил е идеален за защита, защото е достъпен само по вода. Построен е през 13-ти век за защита от викингите.

Словения: Predjama Castle



Виждали сме замъци във водата, но замък в пещера? Този замък се намира на входа на пещера със същото име, разположена на около 160 км източно от Венеция. Построен е през 13-ти век и е бил отличен пункт за защита на територията.

Англия: Уиндзор



Това е най-големият замък в света, а също и най-старият замък, в който все още се живее. Уиндзор е една от резиденциите на кралицата. Счита се, че е построен по времето на Уилям Завоевателя.

Португалия: Паласио да Пена



Той е толкова многоцветен, че прилича на торта. Построен е върху хълм, близо до Лисабон през 19-ти век. Той е национален паметник на културата.

Чехия: Блед



Намира се в Прага. Построен е през 880 г. В него се съхраняват скъпоценности, принадлежали на Бохемските крале, които са живели в него.

Словения: Блед



Намира се в много хълмиста местност над езерото Блед. Споменат е още в ръкописи от 11-ти век. Известен е със стратегическото си положение и страхотната гледка.

Германия: Бургхаузен



Дълъг е почти километър и се счита за най-дългия в Европа. Построен е през 11-ти век, тук са се водили множество битки. Намира се на около 90 км от Мюнхен.

Сирия: Citadel of Aleppo



Не се знае със сигурност кой е най-старият замък в света, но този е един от претендентите. Споменава се в ръкописи отпреди 2 000 години. Преди на същото място е имало храм.

Полша: Малборк



Построен е през 1274 г. и е разширяван много пъти. Това е един от най-ярките модели на готическа тухлена сграда. Имало е времена, в които тук са живели до 3 000 души.

Шотландия: Столкър



По време на прилив изглежда като най-самотното място на света. Построен е върху малък остров в Западна Шотландия. Той е най-често показваният замък по телевизията - тук са снимани много филми.

Япония: Химеджи



Обикновено замъците се намират или в Европа, или в Близкия Изток, но и Япония може да се похвали с нещо. Един от най-красивите японски замъци е този, който се намира на около 100 км от Киото. Построен е през 14-ти век. Той е най-големият, най-посещаваният и най-запазеният замък в страната.

Англия: Бамбург



Сегашната конструкция е построена през 11-ти век, но на това място е имало замък още през 6-ти век. Археолозите непрекъснато копаят около него, за да научат повече за историята на Англия.

Словакия: Орава



Тук може да ви се завие свят - замъкът се намира на висока скала. Построен е през 13-ти век над река Орава. Изглежда наистина внушително, тук са снимани много филми - предимно за вампири.

Мексико: Чапултепек



Тук е живял император Максимилиян Първи. Намира се на място свещено за ацтеките, на хълм до днешния Мексико Сити.



Добави коментар