Най-красивите плажове

662
Най-красивите плажове

Вижте десет от тях

Плажна ивица на Сейшелските острови е най-романтичният и красив плаж в света. Това показва класация, изготвена от френския сайт Linternaute.com.

Победителят е Сребърното заливче, като всички летовници и туроператори са единодушни, че той предлага най-съвършените условия за отдих - от наклона на палмите, през финия пясък, та чак до скоростта на вятъра.На второ място в класацията е плажът Вилингили на остров Мале, на който се намира едноименният град - столица на Малдивските острови.

От година на година град Мале и целият остров придобиват все по-убранистичен вид, но плажът Вилингили продължава да запазва девственото си излъчване и да кара мнозина по света да мечтаят за него.На трето място е плажът Матира пойнт или Точката Матира на Бора-Бора. Там водата е изключително светла и бистра.Следва го плажът Ел Нидо, или Гнездото, на Филипините. Плажът се отличава с изключително финия си пясък и с месторазположението си. Той е сгушен в подножието на високи, крайбрежни отвесни скали, които се издигат насред филипинската джунгла.Ако човек иска да види всички нюанси на синьото сред природата, то той трябва обезателно да посети остров Мавриций и по-специално плажа със странното име, превеждащо се или като Закътаното местенце на сърната или Убежището на сърната. Във водната шир, която се простира пред плажа, преливат всевъзможни тонове на синьото.Европа, и в частност Балканите, са отсрамени в класацията на шесто място с гръцкия плаж Навагио, или залива Навагио на красивия йонийски остров Закинтос, известен още и като Занте.

В превод името на плажа означава Корабокрушение и това не е случайно, защото приключенската обстановка на него се допълва от останките на кораб, претърпял корабокрушение. Плажът е непристъпен откъм суша и е достъпен само с лодки и яхти по море.На седмо място се нарежда най-големият пясъчен остров в света - островът плаж Фрейзър, източно от австралийското крайбрежие. Той е вписан в списъка на световното природно и културно наследство на ЮНЕСКО и е най-подходящ за летуване за онези, които си мечтаят за тонове пясък.На осмо място не е класиран един плаж, а цял архипелаг от екзотични острови с красиви плажове. Става дума за малайзийския архипелаг Лангкави, съставен от 99 острова с плажове.

Но освен красивите плажни ивици, архипелагът притежава и изключително богата флора. За туристите се организират специални въздушни мостове между островите, за да могат да й се насладят пълноценно.Предпоследна в челната десeтка е плажната ивица на остров Хевлок. Островът е един от Андамановите острови и е разположен на 800 километра югозападно от Индия. Целият архипелаг е яростно бранен от местните жители, които през 1980 г. на референдум отхвърлиха идеята за изграждане на международно летище.Челната десeтка е оформена от хавайската плажна ивица Кохала коуст, където най-паметни са миговете на залеза на слънцето, пише profit.bg.Изненадващо, плажът Копакабана в Рио де Жанейро е едва на 15-о място, може би защото е пренаселен през летните месеци.Коментари

Коментар: 4

Аз съм за плажът Вилингили в Мале

Коментар: 3

Копакабана е пренаселен и с малолетни, местни джепчии!

Коментар: 2
Най-красивите плажове

Накто би казал Чарли от "Двама мъже и половина" - Направо не мога да повярвам!

Коментар: 1

Аз съм за Малайзиския архипелаг


  • 1

Добави коментар