Най-известните левичари

377
Най-известните левичари

Наистина ли те са по-умни?

Писане, рязане, игра на тенис – около 10 процента в света живеят своя живот главно с лявата ръка. Левичарите са смятани за по-креативни и по-емоционални. Но дали това е вярно? Отговаряме на въпросите по темата, както и защо десняците трябва по-често да ядат супа с лявата си ръка:

В майчината утроба ли се определя?

Да, има ген, който определя с коя ръка ще пишем. Още по-невероятно е, че дори на изображения от ултразвука можете да видите коя страна е по-изразена. Десняците обикновено смучат десния палец, а левичарите – левия.

Как работи мозъкът на левичарите?

При левичарите дясната част от мозъка е по-активна, а при десняците – лявата. Лявата е рационалната, отговорна за логичното и аналитичното мислене страна. Дясната половина е креативната и емоционална страна. Дясняците по-често взимат решения, без да мислят за чувствата си, докато левичарите разглеждат няколко аспекта едновременно.

Какво могат по-добре левичарите?

Много велики спортисти и хора на изкуството са левичари. Причината е, че те са по-креативни и имат по-пространствено мислене и разбиране.

Виждат ли света по различен начин левичарите?

Да. Някои от левичарите прочитат интуитивно думите отзад напред и после ги премислят. Част от тях могат и да пишат огледално. Дори в танците се обръщат по-често наляво, отколкото надясно.

Има ли хора, които са и левичари, и десняци?

Да! Много хора пишат с дясната ръка, например, но ядат супа с лявата. Възможна причина за това е в детството си родителите им да са насърчавали това, защото то укрепва мозъка (най-добре преди 10-годишна възраст).

Наистина ли левичарите пишат по-грозно?

Те по принцип се учат много по-трудно да пишат, тъй като трябва силно да огъват китката си. Затова често техният почерк не е толкова красив, колкото на десняците.

Вижте кои са най-известните левичари в света тукДобави коментар