Най-готините покриви

157
Най-готините покриви

Вижте какво има на тях

Защо ли повечето покриви на сгради са пусти, като на тях може да падне голям купон?

Гледката е прекрасна, а място има много. Трябва да се помисли, разбира се, за безопасността, но ако всичко е обезопасено, можете да започнете да се забавлявате.

Вижте 10 нестандартни идеи за покрив, предложени от profit.bg.

БасейнБасейн, който се намира на покрива на 55-етажна сграда! Сигурно е много страшно да плуваш до ръба! Всъщност, няма опасност да изпаднете от сградата, защото след този ръб водата пада в резервоар, от който се помпа обратно в басейна.

Басейнът е на покрива на най-скъпия хотел в света - Marina Bay Sands в Сингапур, който е на стойност 4 млрд. долара.

Парк с караваниGrand Daddy Hotel в Южна Африка е уникален хотел от каравани. Всяка една от тях е обзаведена по оригинален начин. Нощувките започват от 90 долара.

Тенис кортАндре Агаси и Роджър Федерер играха тук приятелски мач. Това е покривът на Burj Al Arab, където също така има площадка за кацане на хеликоптер. Намира се на 211 метра над земята.

Влакче на ужаситеНамира се на покрива на 8-етажна сграда в Япония, но така и не бе пуснато в употреба. Оказва се, че има проблем със структурата на сградата, която може да издържи теглото на съоръжението, но не би успяла да остане стабилна, ако то работи.

БарТова, като че ли е най-лесната идея. Този бар се намира на върха на 63-етажна сграда The Dome at State Tower в Тайланд. Предлага умопомрачителна гледка към Банкок.

КиноТова е най-известното кино в Австралия. Прожектира класически филми. Намира се на върха на 6-етажна сграда.

ГрадинаНамира се на върха на най-високата сграда в Сингапур Pinnacle@ Duxton. Градините заемат 26-ия и 50-ия етаж. Те свързват няколко сгради и докато има и други покривни градини в света, тези са най-дългите. В следващите 3-5 години се планира да се засадят 9 хектара градинска трева.

ОфисПроектиран е от австрийските архитекти Улф Прикс и Хелмут Суиюински.

ФермаПрез 2008 година хората от Uncommon Ground в Чикаго си направиха ферма за органични зеленчуци на покрива. Тяхната идея е да покажат, че може да се отглеждат зеленчуци и в градски условия.

Площадка за детска играДатска фирма е направила тази площадка на покрива на сграда в Копенхаген. Има и барбекю. Единственото, за което трябва да се погрижи стопанинът, е оградата да е здрава.Добави коментар