Най-голямото семейство в света

140
Най-голямото семейство в света

То се състои от съпруг, 39 съпруги, 94 деца и 33 внуци

Индиец на 66 години е глава на най-голямото семейство в света. Зиона Шана живее със своите 39 съпруги, 94 деца и 33 внуци, съобщи Utre.bg.

Индиецът не само притежава многобройна челяд, но и всички заедно споделят един дом на четири етажа със сто стаи в село в Източен Мизорам, Североизточна Индия.

„Случи ми се в една година да се оженя за десет жени", разказва Зиона Шана, който взема първата си жена на 17 години. Той споделя, че иска да хване всеки случай да увеличи семейството си с още съпруги и се смята за късметлия за това, че се грижи за толкова хора.

Всички жени на Шана споделят обща спалня, близо до неговата стая, и според съселяните му, той обича да има по седем-осем жени на разположение едновременно. Останалите стаи са разпределени между дъщерите и синовете му с техните жени и деца, като всички споделят обща кухня.

Жените се занимават с домакинството, докато мъжете работят на полето и се грижат за добитъка. Семейството консумира по 91 кг. ориз и 57 кг. картофи на ден. Самият Шана е духовен водач на християнска секта, която разрешава полигамията.Добави коментар