Най-големият музей за динозаври

251
Най-големият музей за динозаври

Със същества от далечното минало

Ако ви се случи да отидете в Канада, не пропускайте шанса си да посетите най-големия музей на динозаврите в света.

Там ще можете да се потопите в далечното минало на нашата планета и да видите съществата, които са живели на Земята дълго преди настъпването на Ледниковия период, пише woman.bg.

Музеят е разположен в Дръмхелър, според палеонтолозите, градът е построен върху динозавърско “гробище”. Как иначе ще обясните факта, че всички разкопки в района се оказват успешни и че музейната колекция се попълва непрекъснато с нови експонати? За една година се появяват около 2 хиляди нови екземпляри!

Ако не сте наплашени от “Джурасик парк” и сте готови да разгледате отблизо създанията, които са всявали ужас у всички праисторически обитатели на планетата – пригответе си фотоапарата отрано. Още на входа ще ви “посрещнат” два огромни динозавъра, за “добре дошли”.Когато има голям наплив от клиенти, туристите търпеливо чакат реда си, за да се снимат с праисторическите рептилии. Всички искат да се снимат до гигантските хищници, въпреки че вътре в музея ще имат тази възможност още много пъти.

Екскурзоводите позволяват на туристите да ползват фотоапарати и камери, тъй като осъзнават, че подобна гледка трябва не само да се увековечи, но и да се сподели с други по-късно. Затова най-подходящите за снимане експонати са относително достъпни за посетителите.

Например туристите много харесват огромните динозавърски челюсти и една от най-популярните фото-възможности в музея е да се снимате между зъбите на хищника.

Отделните залиЗа да не се изгубите сред многобройните експозиции, решете предварително какво точно искате да видите. В програмата, която се раздава на входа, ще видите нагледно различните зали и темите, които се разглеждат в тях.

Интересувате се от мезозоя или палеозоя? Или пък искате да видите вкаменелости на динозаври? Не бързайте – ще имате време да видите всичко, което искате. За удобство на туристите музеят работи без почивен ден – т.е. ще можете да видите експозиции от различни епохи.

Гордостта на музея са 35-те пълни скелета на динозаври, които са се запазили още от ледниковата епоха. Сред тях има екземпляри с височина до 40 метра, както и лилипути, с които едва ли ще можете да се снимате. Не се изненадвайте – някога на Земята са живели и такива миниатюрни хищници.В музея не са пренебрегнати и новите технологии. В една от залите посетителите могат да се разходят из тропическа гора, в която срещат динозаври. Чувството е изключително реалистично, до степен да се усъмните, че това е само интерактивно пътешествие към далечното минало.

Има и зали, в които може да се поуплашите. Проблемът е, че някои експонати задължително трябва да се съхраняват скрити от слънчевата светлина, за да се запазят. Затова те са представени в полумрак и изглеждат малко зловещо – зъби, черепи и части от скелети, изложени върху черен фон.

Междувременно музеят предлага и развлечения. В една от залите можете не само да разгледате динозаврите, но и да ги пояздите. Разбира се, не става дума за някой ценен експонат, събиран прашинка по прашинка от разкопките, а за съвременни модели на динозаври. Те, впрочем, са доста реалистични, така че може и тръпки да ви побият при вида им.

Входна ценаЗа да видите динозаврите, няма да ви се наложи да плащате много. Стойността на входния билет е достатъчно ниска – посетителите от 18 до 60 години плащат по 10 долара, децата над 10 г. – по 6 долара, а мъничетата могат да разгледат хищниците безплатно. За снимане вътре в музея никой няма да ви таксува.

В музея има и магазин за сувенири, в който ще намерите различни по размер фигурки на динозаври, направени от дърво, глина и други материали.Добави коментар