Най-големите дразнители в офиса

81
Най-големите дразнители в офиса

На първо място е личната хигиена

Всеки ден в офиса се сблъскваме с 35 категории дразнители. Френският консултант Александър Дюбари е написал указания как най-деликатно да отправим критики към колегите си. Едно от най-неприятните неща остава лошата хигиена.

Проблем е също, когато колега донесе цялото обедно меню върху работното си място - храната остава за него, а уханията са за всички нас. Друг проблем, според експертите, който може да ни извади извън релси, е силната лична миризма, подсилена с много аромати. Други говорят толкова силно, че и да не са ни близки, вече знаем всичко за тях.

"Когато има такива дразнители, човек може да си изпусне нервите, но трябва да се свикне да се работи с тези неща, защото сме се събрали да работим", смята консултантът Ивелина Данова.Експертите съветват винаги, когато имате проблем, говорете с виновника, но спокойно и никога не го правете на гладен стомах, когато сте употребили алкохол или под влияние на силна умора, защото в противен случай емоцията ви е по-голяма и може да доведе до скандал.

"Когато имаме по-голям общ проблем, може да се изпрати един общ е-майл и да се каже какво не е наред и какво трябва да се промени", твърди Ивелина Данова.

Винаги, когато искате да говорите за даден проблем в офиса, първо си отговорете на въпросите: Какво ме дразни и какво искам да постигна? За да не се създава излишно напрежение...Коментари

Коментар: 1

Това за миризмвите е супер вярно


  • 1

Добави коментар