Насладете се на тишината

108
Насладете се на тишината

Как да успокоите шумното дете

„Викащото бебе” може да е забавен псевдоним на детето ви, но ако се задържи актуален твърде дълго, много вероятно е да забравите кое всъщност му е било забавното. От бебетата се очаква да плачат по принцип, но когато и вече пораснали продължат да практикуват шумното привличане на (общественото) внимание, може би е време да вземете някакви мерки.

Не викайте в отговор. Първото и основно правило. Колкото и инстинктивно да е, „надвикването”, няма да помогне. Напротив - препоръката е да говорите по-тихо и спокойно, с което ще принудите и детето да намали децибелите, за да чуе какво му казвате.

Приемете помощ. Ясно е, че понякога няма да може да удържите и собствените си нерви, но вместо да задълбочите проблема, като прибавите и своята истерия към тази на детето, просто излезте от стаята. Оставете таткото да поеме смяната.

Установете тенденцията. Детето ви е особено шумно, когато е гладно, отегчено или уморено? Започва да крещи, когато е раздразнено или от инат? В повечето случаи виковете са резултат от неспособността на детето да изрази проблема си с думи - помогнете му да ги намери.

Игнорирайте критиката. Не позволявайте на възмутените погледи на случайни зрители да влияят допълнително на нервите ви - ако сте на наистина неподходящо за детски писъци място, може и да се извините, но само толкова. Повече от това няма какво да направите, а ако някой може да се справи с успокояването на детето по-добре от вас - да заповяда.
 Коментари

Коментар: 1

Превели сте статията най-безцеремонно 1:1. "Викащото бебе" не е забавен псевдоним в България. Директният му превод "Cry-baby" в англоговорящите страни е вече друга бира. Публикувайте авторски материали - не е трудно, иска се поне малко желание и креативност. Ако продължавате в същия дух по-добре спирайте.


  • 1

Добави коментар