На война срещу памперса

491
На война срещу памперса

Подготовката

Скоро една майка на детската площадка ми разказваше как не може да отучи сина си от използването на памперс. Заслушах се, защото и моето вече голямо момче трябва да се справи с проблема. И искрено я съжалих, защото, разказвайки неуспехите си, тя завърши с думите "Ще си носи памперс, докато започне да си го сменя сам".

Реших да се подготвя за големия ден, в който голямата борба ще започне. Вижте с какво трябва да се снабдите, преди да се опитате да откажете детето си от еднократните пелени.

Гърне, седалка за тоалетна чиния

Някои деца се сприятеляват с гърнето още преди да са навършили годинка. Но, за съжаление, са малцинство. За целта си купете обикновено гърне, което няма мелодии и други функции, защото много бързо то ще с превърне в играчка и ще загуби истинското си предназначение.

Други деца никога не сядат на гърне и минават направо на тоалетната чиния. За целта се продават малки, тапицирани седалки, които се поставят върху голямата. Можете да купите и степенка, която да поставите пред тоалетната. Но дори детето само да се справя, никога не го оставяйте без надзор.

Голямо количество слипчета/бикини

Най-вероятно ще ви трябват поне 20 чифта. Фактите сочат, че децата на възраст между 1 и 2 години уринират средно по 10 пъти на ден. И ако всеки път го правят в гащите...

Подготвителни разговори

Ако детето е момче, нека таткото го води в тоалетната, за да присъства на процеса. И вие правете същото с момиченцето. Обяснявайте защо децата пишкат, къде отиват телесните течности след тоалетната и защо това е мястото, където трябва да го правим. Не се измъквайте с оправданието, че детето още не разбира. В главата му има повече въпроси, отколкото предполагате.

Ролеви игри

"На мечо му се пишка. Хайде да го заведем в тоалетната!" Често ще ви се случва да водите мечо до тоалетната, за да свикне детето с мисълта, че няма нищо страшно в нея. Ролевите игри му помагат да влезе в ролята и да се опита да направи същото.

Споделете в коментарите вие как се преборихте с памперса!

Очаквайте и На война срещу памперса - Първите дниКоментари

Коментар: 4

Ние сме на 2 годинки и стана от раз,когато беше на 1г. и 9м. , буквално за 4-5 дена не ползвахме никакви,нито през деня,нито през ноща!

Коментар: 3
na voina sreshtu pampersa

Moqta da6teri4ka v4era navar6i edna godinka i nqkade ot mesec cql sledobqd e bez pampers (slu4valo se e da se napi6ka), no naistina trqbva da ima golqmo tarpenie. Ot 7 mese4na spokoino si var6i rabotata na garne kogato q sloja i ot 9 mese4na ne e var6ila golqmata rabota v pampersa. V4era za parvi pat izlizahme na kafe bez pampers :) Tq vse o6te ne moje da kazva zatova sledq kolko voda izpiva, ako pie po malko voda na okolo 4as q izpi6kvam, ako pie pove4e po 4esto.Ve4er slagame pampers no na sutrinta e suh, ako se probudi ve4er q slagam na garne i taka, vsi4ko e do uporstvoto i tarpenieto na maikata. Mnogo se nadqvam da sam pomognala :)

Коментар: 2
на война срещу памперса

Имам малка дъщеря която е на 1 год. и 6 месеца. От извесно време започнахме да се учим да стоим без памперс и да вършим всички нужди в гърнето. С гърнето сме се запознали още когато беше на малко повече от 6 месеца, та тази част сме я преминали вече успешно. Тогава я слагах веднага след ставане от сън и не съм я мъчила да я оставям без памперс. Но вече реших, че е време и сме по-упорити и може да се каже, че имаме и успех. Ходи и на гърнето и на тоалетната със специалната дъска без проблем. Нашият проблем обаче е пишкането когато сме извън къщи (на площадката или пред блока). Ето например снощи, докато бяхме навън, поне три пъти ми каза, че има "ако" (това за нея е думичката и за акане и за пишкане). Но при моите опити да я държа на ръце, за да я изпишкам се съпротивлява упорито и ако все пак успея да клекна с нея до някое дръвче, стои така без да върши нищо. И така стиска поне два часа. След като се пребрахме веднага от вратата беше на гърнето и се изпишка. Докато с батко й, който е на 6год. , нямах този проблем защото от вкъщи го бях научила да пишка прав и не му правеше впечатление дали е навън или е вкъщи. Та не учквах да имам подобен проблем, но уви... Ходим с някой друг чифт резервни гащи в чантата и това е поне за сега решението, не че ще я оставя без да я муча да я изпишквам и се надявам все пак да свикне.

Коментар: 1
Na voina sre6tu pampersa

Pri nas be6e sravnitelno lesno otkazvaneto ot pampersite.Prosto edin den re6ih 4e ve4e 6te se u4im na garne i svalihme pampersa,slojihme ga6ti4ki i se vaorajihme s golqmo tarpenie.Prez 10-15 minuti slagah malkata na garneto,Kade ulu4vahme da se izpi6ka na garneto,kade go prave6e v ga6ti4kite...No taka svikna i zapo4na sama da mi kazva,no tai kato ne moje da govori o6te go pravi kato klekne do men.Ve4e pi6kame na golqmoto garne v banqta sas specialna detska sedalka.


  • 1

Добави коментар