Мръсната среда убива 1.7 млн. деца

123
Мръсната среда убива 1.7 млн. деца

Основните ѝ проявления са замърсяването на въздуха, пасивното пушене, отсъствието на чиста вода и санитарни мерки, неправилна хигиена

Причините за смъртта на 1.7 милиона деца всяка година се крият в замърсената околна среда, съобщи Световната здравна организация в понеделник. По оценки на СЗО в един от четири случая на детска смърт от едномесечна до петгодишна възраст, причината е в нездравата околна среда.

Основните ѝ проявления са замърсяването на въздуха, пасивното пушене, отсъствието на чиста вода и санитарни мерки, неправилна хигиена.

„Замърсената околна среда е смъртна опасност, особено за малките деца. Техните формиращи се органи и имунната им система, малките тела и дихателни пътища ги правят особено уязвими пред мръсния въздух и вода”, заяви генералният директор на СЗО Маргарет Чен, цитирана от БГНЕС.

От организацията отбелязват, че най-разпространените заболявания, които водят до детска смъртност - диарията, маларията и пневмониите – може да бъдат предотвратени с подобряване на околната среда.Коментари

Коментар: 1
Is that really all t

Is that really all there is to it because that'd be flegaargbstinb.


  • 1

Добави коментар