Морето в Гърция поскъпва

26
Морето в Гърция поскъпва

От 1 септември

Вместо да поевтинее, от 1 септември гръцкото море ще поскъпне заради по-високите данъци в южната ни съседка. От тази дата данъкът добавена стойност в Гърция скача с 10% до 23%.

Така в края на сезона екзотичните гръцки курорти ще ни посрещнат с по-високи цени в баровете и ресторантите. Въпреки това, отлив на български туристи не се очаква, твърдят туроператорите.

"За организираните туристи през туроператор това през този сезон няма да повлияе по много причини. Цените, като пакети, са договорени, а съответните увеличения на ставките на ДДС върху тези елементи на туристическите пакети, на практика, са минимални", обясни Байко Байков - генерален мениджър на туроператорска агенция, цитиран от bTV.

И все пак по-високият данък определено ще се отрази върху цените на традиционните гръцки вкусотии и напитки. С изключение на алкохола.

Иначе и тази година най-продавана дестинация е остров Халкидики. Заради кризата туристическите пакети са по-евтини, което до някъде ще компенсира по-скъпите гощавки в таверните на южната ни съседка, смятат туроператорите.Добави коментар