Митове за извайването на красива фигура

166
Митове за извайването на красива фигура

Предлагаме ви няколко мита, витаещи в тренировъчното пространство

Когато поемате към своето фитнес-здравословно-диетично пътешествие, трябва да сте наясно с това кои правила е редно да спазвате, на кои да вярвате и кои да запратите в кошчето на забравата. В грижата си за красива фигура и здраво тяло е нужно да бъдете добре информирани, за да можете да правите качествени избори в ежедневието си.

Предлагаме ви няколко мита, витаещи в тренировъчното пространство, които се надяваме да ви освободят от натрапчивите и притеснителни догми, с които от години се опитвате да се съобразявате и които често ви оставят обезкуражени и... "дебели".

Мит 1

Колкото повече се потите, толкова повече мазнини губите


Потенето е начин тялото да контролира прегряването - начин, по който то естествено се охлажда. Това означава, че потейки се, губите вода, а не мазнина. Мазнините се окисляват вътре в тялото и не се изпаряват през порите на кожата с процеса на потене. Друг е въпросът, че потенето по време на интензивна тренировка е знак, че тялото се е загряло доста добре и вътре в него започват да протичат процеси, които спомагат да изгаряне на мазнини и стягане на мускули, съветва woman.bg.Мит 2

Правенето на стотици коремни преси ще стопи мазнините в областта на корема


Това е един от най-закостенелите митове! Различните видове коремни преси помагат за заздравяването и оформянето на мускулите в областта на корема, но за да видите тези мускули, трябва да бъдат стопени покриващите ги мазнини. Неслучайно множество фитнес гурута по света и у нас не се уморяват да повтарят, че за да се топят мазнини, е нужно да се тренира цялото тяло. В тялото има общ източник на енергия и когато правите коремни преси, не горите от източника на енергия за корема, а от общия източник на енергия.

Общият източник на енергия са подкожните мазнини по цялото тяло, гликогена в мускулите и храната, която приемаме. Практиката показва, че ако следвате диета с енергиен недостиг достатъчно дълго и тренирате цялото тяло, рано или късно започва топене на мазнини по цялото тяло, като от гените ви зависи къде повече и къде по-малко. Обикновено жените по-лесно стопяват корема, а трудно от бедра и дупе.

За да изгорите мазнини и с удовлетворение да видите развитите си елегантни мускули, трябва тренировката ви да включва едновременно кардио и силови упражнения, както и да обърнете внимание на менюто си. Без внимателно изготвен режим на хранене няма как да постигнете целите си. Ако тренирате усилено, но въпреки това не отслабвате и не виждате желани резултати, означава, че трябва да обърнете внимание на калориите и количеството храна, които приемате ежедневно.

Вижте и други митове тукДобави коментар