Мишел Обама срещу затлъстяването

57
Мишел Обама срещу затлъстяването

Детското затлъстяване засяга 32% от малките американци

Съпругата на американския президент Мишел Обама обяви нов етап в борбата срещу детското затлъстяване, като спечели за своята кауза няколко американски дистрибуторски компании, включително гиганта на този пазар "Уолмарт".

Те ще осигуряват повече достъп на здравословна храна в по-бедни райони. Първата дама на САЩ обяви в Белия дом, че вериги като Walmart, Supervalu, Walgreens и местни дистрибутори, ще осигуряват повече място на своите щандове за "пресни продукти на разумни цени".

Мишел Обама, която се бори от 2010 г. срещу затлъстяването при децата със своята кампания "Да се движим" ("Let`s move") заяви, че поетите днес ангажименти могат да променят живота на децата и жителите на цялата страна". Детското затлъстяване в САЩ засяга 32% от малките американци.

"Можем да даваме всякакви съвети за здравословна храна или за това, колко е полезно спортуването, но ако родителите не могат да си позволят друго, освен продуктите, продавани по бензиностанциите или в малки местни магазинчета, това не служи за нищо,” казва първата дама.

Така Walmart пое ангажимент да открие между 275 и 300 или разшири съществуващите супермаркети в селски и по-изолирани райони.
Веригата Walgreens - близо 8 000 магазина на територията на САЩ, ще продава свежи продукти в 1 000 от тях.

Дистрибуторът Supervalu ще отвори през следващите 5 години 250 магазина в по-изостанали райони. Компаниите считат, че тези действия ще се отразят на около 9.5 млн. души и ще създадат десетки хиляди работни места.

 Добави коментар