Мисъл или наслада

43
Мисъл или наслада

Когато се целуват мъжете мислят, а жените се наслаждават

По време на целуване 81% от германците си мислят с кого се целуват, 44% мислят за секс и само 18% се питат дали добре го правят. В същото време всяка четвърта германка не мисли за нищо и предпочита да се наслаждава на самото целуване. Това показват резултатите от социологическо допитване, проведено от службата за запознанства ElitePartner.de и цитирано от "Дойче веле".


Как обаче стои въпросът къде да се дянат ръцете? Мъжете предпочитат жените да ги прегръщат за врата. Самите те обаче гледат да си пуснат ръцете под талията на дамата на сърцето им. Само че това се харесва на доста по-малко жени – по подобни волности си падат едва 9 процента от допитаните. Мнозинството от анкетираните германки смятат, че мъжете трябва да са по-сдържани, но не възразяват, ако по време на целуването ги галят по косата.

Лошият дъх отблъсква еднакво както мъжете, и жените – той е неприемлив за 95% от анкетираните. След това обаче мненията на половете се разделят. Слабият пол не харесва целувки с пирсинг по устните, докато силният пол предпочита страстни целувки в устата само с идеални фигури. С умни мъже са готови да се целуват 54% от жените, които все пак признават, че със скучен партньор няма как да се стигне до целуване. При мъжете обаче само една трета отказват целувки с глуповати жени.

В същото време цели 88% смятат, че редовната проява на нежност играе важна роля в семейните отношения. "Целувките са особена форма на близост. Дори за жените те са по-важни отколкото за мъжете. Дългата и страстна целувка е добро средство да се съхрани близостта в дългогодишните отношения", обобщава психоложката Лиза Фишбах.
 Добави коментар