Мило, скучно ми е с теб!

268
Мило, скучно ми е с теб!

А преди ми беше весело и хвърковато

„Обичам го! Не си представям живота без него, но така ми е скучно като сме двамата заедно. Не беше така в началото, а сега дори не мога да се сетя за тема, на която да поговорим”.

Дори и най-щастливата двойка не е застрахована от периоди на спадове, когато съвместното прекарване на времето се свежда единствено до стоене пред компютъра (всеки си има свой) и равнодушно питане от рода на: „Как мина в работата?”. Не се изпадайте веднага в размисли за раздяла. Подобна ситуация не винаги означава, че романът ви е приключил. Като за начало опитайте се да вдъхнете нов живот на връзката си, като я направите отново ярка и одухотворяваща.

Поговорете с партньора

Започнете с това как се чувствате. Може да ви прозвучи странно, но се случват и такива неща: единият в двойката не си намира място, а на другия дори не му прави впечатление насталото остудяване на отношенията. С разговора с един куршум ще убиете два заека – ще разкажете на любимия за съмненията и страховете си и ще разберете дали той се чувства по същия начин.

Скуката говори за това, че не получавате удовлетворение на потребностите си. Не е достатъчно просто да ги знаете, необходимо е да говори за тях и да не чаката партньорът ви да се досете за тях или пък да ги разгадае. Освен това – интересът към потребностите на любимия човек са важна част от хармоничните и нескучни отношения в двойката.Станете интересни сами на себе си


Психолозите са уверени, че когато един човек си е самодостатъчен, той не скучае, когато е сам. Заемете се с нещо интересно, например, хоби! Разберете какво ви вълнува и кара да се чувствате щастливи и пълноценни. Направете така, че да се радвате на всеки ден, без да се интересувате от това дали има някой до вас или с вас (който да се ангажира със задачата да ви развлича).

Променяйте се заедно

Променяйте обстановката около себе си, но също и заедно. Нищо не подхранва така доскучалите отношения, както промените, които двойката провокира заедно. Престанете да ходите на обичайните места – ресторанти, дискотеки и т.н. Да, там е весело, приятно и има много познати лица. Пробвайте друга кухня, друга обстановка и ще се убедите, че е трябвало да го направите по-рано. Че трябва да го правите по-често!

Не пестете изненадите

Направете първите стъпки, като оставите в джоба на сакото му бележка с мило послание. Или пък – изпратете му романтично съобщение по телефона.

Не игнорирайте интересите му

Ако приятелят ви обича да кара колело, кара с часове из града, когато има време, а вие все отказвате да го последвате, тъй като не обичате велоспорта, защо не го направите поне веднъж?! Може да не ви хареса, но поне ще сте опитали. Приятелят ви ще оцени опита и желанието ви да споделите негово хоби.

В повечето случаи, когато отношенията в двойката станат скучни, първото, което трябва да направите, е да обърнете вниманието към себе си. Винаги сме готови да виним света около нас. А кой е най-близо – партньорът ви! Възникне ли проблем, погледнете върху него обективно и анализирайте какво се е променило или пък не се е. Следват първите крачки. И ако все пак нищо не се подобри, поне ще сте направили всичко по силите се – всичко, което е зависело от вас.

Момчета, не се правете на ощипани!
Досега не давахме съвети само на жените как да постъпят в закучилата се ситуация, те се отнасят и за вас. Поразмърдайте мозъчета и изненадайте приятелките си с нещо неочаквано от вас!Добави коментар