Мила, дебела си!

62
Мила, дебела си!

Дали е така?

Направо скандално! Учени от Дания стигнаха до извода, че голямата част от мъжете нямат адекватна представа както за собственото си тегло, така и за теглото на другите около тях.

Много мъже със затлъстяване смятат, че теглото им не превишава здравословните норми. В същото време жените с ниско тегло смятат, че в килограмите им няма проблем, а дамите с нормално тегло са убедени, че са леко дебели.

Интересно е, че дебелите жени и мъже по-често се заблуждават в представите си, разбира се, в своя полза, вярвайки че проблем с теглото нямат!

Красавицата и неугледният мъж

Когато стане дума обаче за възприемането на теглото на другите хора, мъжете по-често смятат, че партньорките им са по-пълни, отколкото реално са. Това още веднъж идва да покаже, че към жените битуват по-различни изисквания, отколкото към мъжете.

Мило, скучно ми е с теб!

„Жените и без друго постоянно се борят да бъдат красиви и желани. Увереността на мъжа в това, че жените са дебели, се отразява негативно на самооценката на представителките на нежния пол и могат да доведат до нарушения в поведението на хранене”, предупреждават изследователите.Добави коментар