Миете ли си ръцете правилно?

91
Миете ли си ръцете правилно?

Американските здравни власти препоръчват ръцете да се мият със сапун най-малко 20 секунди, като хубаво трябва да се обработят и обратната страна на дланите, както и пространствата между пръстите и под ноктите

Едва три процента от гражданите на САЩ мият правилно ръцете си, установи изследване, поръчано от правителството, съобщи в. "Метро", цитиран от БТА.

Американските здравни власти препоръчват ръцете да се мият със сапун най-малко 20 секунди, като хубаво трябва да се обработят и обратната страна на дланите, както и пространствата между пръстите и под ноктите. Особено внимание трябва да се отдели на дланите.

Много често се използват мръсни кърпи за ръце, което отново заразява дланите, дори и след старателното им измиване, посочват изследователите.

Според американското министерство на земеделието 97 процента от гражданите на САЩ се отнасят небрежно към този хигиенен навик поради бързане или незнание. Специалистите тествали за изследването 383 души в шест кухни в щата Южна Каролина.

Заради лошите хигиенни навици на участниците, половината от тях станали източник на зараза с бактерии от суровото месо към солниците и аксесоарите за подправки. В 11 процента от случаите било наблюдавано заразяване на дръжките на хладилниците.

Добави коментар