Меган предупреди за вредата от социалните мрежи

61
Меган предупреди за вредата от социалните мрежи

Според нея "филтрите" на изображения в "Инстаграм" и желанието на младите да получавай "лайкове" на всяка цена са нещо крайно опасно

Съпругата на принц Хари - дукесата на Съсекс Меган Маркъл, предупреди за опасността от социалните мрежи за младежите. 37-годишната Маркъл, която, преди да се превърне в кралска особа, беше изключително активна в "Инстаграм", "Туитър" и "Фейсбук", говори в столицата на Нова Зеландия - Уелингтън, пред членовете и доброволците от младежката програма Live for Tomorrow.

Според нея "филтрите" на изображения в "Инстаграм" и желанието на младите да получават "лайкове" на всяка цена са нещо крайно опасно. Маркъл закри всичките си профили в социалните мрежи още преди сватбата с Хари, което мнозина възприеха като знак за сериозността на отношенията им. В момента всяка нейна онлайн изява се контролира от двореца.

Според нея, липсата на профили в популярните онлайн услуги не е проблем, а изключително "освобождаващо" преживяване. "Вашето самочувствие и преценка се изкривяват, когато са базирани единствено на "лайкове", подчерта Маркъл.

Принц Хари също се включи в дискусията относно влиянието на социалните медии и отбеляза, че родителите имат нужда от обучение по въпроса, също толкова, колкото и техните деца, съобщава БГНЕС.

Добави коментар