Мъжете са по-мърляви

96
Мъжете са по-мърляви

Знаехме си го, но вече е и научно доказано

Подозренията на всички жени, които прибират мръсните чорапи на мъжете си от пода, се оказаха основателни. Американски учени доказаха, че мъжете са по-мръсният пол.

Учени от университета на Сан Диего установиха, че в офисите, където работят много мъже, бактериите са повече, отколкото когато преобладават жените. Според тях резултатите се обясняват с това, че господата мият ръцете и зъбите си по-рядко и "по природа са по-мърляви".

Изследването обхвана 90 офиса, пълни преобладаващо с мъже или жени в различни американски градове, съобщи bTV. Учените анализираха 450 ДНК проби.Те откриха над 500 типа бактерии, повечето идващи от човешка кожа, носове, уши, черва, а други – внесени от околната среда с обувките и дрехите. Най-много бактерии има по столовете и телефоните. По бюрата и клавиатурите те са по-малко.

"Повърхностите в офисите, пълни с мъже, са по-замърсени. Докато разликите между градовете не са значими, разликите между замърсяването в офисите могат да бъдат обяснени с различна хигиена", каза ръководителят на екипа д-р Скот Кели.

Д-р Вал Къртис от Лондонския институт по хигиена и тропическа медицина каза, че предишно изследване е показало колко по-мръсни са мъжките ръце от женските. "Мъжете не гледат на хигиената толкова сериозно. Освен това обаче те се потят повече, а това привлича бактерии", добави тя.Добави коментар