Матриархатът се завръща

56
Матриархатът се завръща

У нас все повече жени работят

В България все по-често жените изхранват семейството. 25 700 мъже са изгубили службата си за година. За третото тримесечие на 2012 г. работещите дами са се увеличили с 6.3 хил. Това показват данни на националната статистика.

Работещите жени в България са 1.42 млн. Според специалистите, еманципацията не е характерна само за България, но и за Европа и Америка. Мъжкото самочувствие и гордост ще бъдат най-повлияни, ако жената е тази, която вкарва основният доход в семейството. Освен засегнатото мъжко его, в една подобна ситуация може да настъпи и смяна на социалните роли.

Ако жената е силната половинка в една връзка, това може да промени ценностите в семейството, категорични са експертите. Децата са най-засегнатите при подобни ситуации. Според брачните експерти, еманципираната майка може да повлияе върху поведението на децата си.

Независимо дали мъжът или жената печели повече, това не е причина за раздялата на една двойка. Специалистите съветват винаги, когато има проблем, той да бъде обсъждан навреме, за да има хармония в двойката, посочва ТВ7.Добави коментар