Маскирани нахлуха в детска градина, обраха готвачката

63
Маскирани нахлуха в детска градина, обраха готвачката

В Детска градина „Иглика“ има 4 градински групи и 1 детска ясла

Двама маскирани нахлуха рано вчера сутрин в детска градина „Иглика“ в петричкото село Кърналово и обраха 60-годишната готвачка Валентина Голчева.

Както всеки делничен ден жената пристигнала рано, за да приготви закуската на децата и да очаква хляба от доставчика. „Около 5:30 часа беше и усетих, че някой влиза през вратата, от която всяка сутрин ни доставят хляба. Изведнъж видях двама, които си бяха вдигнали яките на блузите си над носа и ми викнаха “Давай парите“! Казах им, че нямам пари и да се махат, че ще извикам полиция. Единият от тях извади нож и го опря до гърлото ми. Блъснаха ме на земята, ударих се в шубера“, разказа все още стресираната готвачка Валентина Голчева. Те са намерили чантата й и са взели от нея около 150 лева, после бързо са изчезнали.

Директорката на детското заведение отдавна настоява да бъдат монтирани камери за видеонаблюдение, защото миналата година отново е имало дързък обир в забавачката, посочва вестник Монитор. В Детска градина „Иглика“ има 4 градински групи и 1 детска ясла.

Въпреки преживяното и стресовото състояние готвачката е останала на работа, за да приготви закуската и обяда на децата: „Обичам децата и не мога да ги оставя без храна, а и всички колежки плътно застанаха зад мен“, сподели Валентина Голчева. Полицията разпитва двама души, които са заподозрени. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Добави коментар