Машина унищожава спомени

82
Машина унищожава спомени

Без тежести в новата година

На централния площад "Таймс скуеър" в Ню Йорк беше монтирана машина за унищожаване на лошите спомени от изминалата година, съобщи ИТАР-ТАСС.

Жителите на града и многобройните туристи ще могат да се разделят с отрицателните емоции от отминаващата календарна година, като пуснат документалните свидетелства от тях в апарат за унищожаване на документи.

Хората охотно се редят на опашка пред устройството, което безпощадно нарязва фотографии на бивши възлюбени, годишни счетоводни отчети за загуби, глоби за неправилно паркиране, вестници с неприятни статии и други хартиени носители, навеждащи на нерадостни мисли. Някои дори дават за "заличаване" резултати от медицински изследвания, които не са им харесали.

В автомата също попадат и листчета, на които са написани като заклинания някои неща, с които нюйоркчани бързат да се разделят, преди настъпването на Новата година. Много често на тях е изписано "излишни килограми", "кредит за образование", "песимизъм" и други тегоби, които са им тровили живота през последните 12 месеца.

Тази година се предлага и още една екстра на "Таймс скуеър". Лошите спомени на хартиен носител ще бъдат нарязани и тотално преработени, така че да не остане никаква следа от тях. Организаторите на инициативата обещават най-оригиналното хрумване ще бъде наградено с iPad.

А какво да правят нюйоркчани с омразните им вещи? За тази цел, недалеч от нарязващия апарат, е предоставен стабилен чук. С него могат да бъдат разбити на пух и прах най-досадните предмети, които силно са стресирали жителите на града.Добави коментар