Масажът връща романтиката

51
Масажът връща романтиката

Причините се коренят още в общуването на ембриона с майката

Масажът възражда романтичните отношения и дори любовта, откриха индийски учени. Според експертите докосването има важно значение за хората.

Бременната жена може да осъществи контакт с ембриона в себе си, като погали корема. В отговор детето обикновено чувства това и бута в отговор.

След като човекът порасне, той се опитва да възпроизведе този контакт, който му напомня за отношенията с майката, общувайки с близките хора. Поради тези причини масажът може значително да подобри отношенията в една двойка, смятат учените.

Той намалява физическото напрежение и може да възроди истинските чувства, като помага за установяване на доверие между партньорите. Според статистиката хората, които осъществяват несексуален физически контакт с любимите си, по-често тъгуват при раздялата, посочва БГНЕС.

Психологът Ратна Вохра, специализиращ се на отношенията между половете, заявява, че простият масаж на гърба и главата с ароматични масла може да помогне на партньорите да установят по-дълбока духовна връзка от всички други способи за подобряването на отношенията.Коментари

Коментар: 4
Коментар: 3
1zqjyl'"(){}:/1zqjyl;9

Коментар: 2

1zqjyl'"(){}:/1zqjyl;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар