Маратонско четене във Варна

117
Маратонско четене във Варна

Стартът беше даден тази сутрин

Маратон на четенето започна във Варна. Стартът бе даден в 7.30 часа тази сутрин в библиотеката на ОУ „Цар Симеон I”. Деца от IV клас прочетоха страници от свои любими литературни произведения, съобщава dariknews.bg.

Представители на регионалната библиотека „Пенчо Славейков” гостуваха на училището и връчиха грамота на участниците, с благодарност за приноса им към популяризирането на книгата и четенето.

До края на учебните занятия всички класове от училището ще отделят минути, през които ще се посветят на удоволствието да прочетат пред приятелите си предпочитани автори и книги.

Маратонът на четенето продължи и в залите на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков”. По повод 145-та годишнина от рождението на патрона на библиотеката Пенчо Славейков интересни моменти от поезията и прозата на автора прочетоха директорът Емилия Милкова и няколко от служителите на библиотеката.

Щафетата бе поета от библиотекарите на библиотеката, които тръгнаха към различните сцени на четене – детски градини, училища, социални домове, книжарници, институции, посолства, пенсионерски организации.

Над 3000 души ще се включат в Маратона на четенето във Варна, който води началото си от града и се провежда за девети пореден път.Добави коментар