Мъпетите се завръщат

91
Мъпетите се завръщат

По кината у нас от 20 януари

Минаха години, откакто "Мъпетите" ни разсмиваха от големия екран, а още по-отдавна ни липсват от телевизионния екран.

От "Дисни" обаче решиха да ни зарадват с нова история със симпатичните рошави герои. Те ще гастролират по кината в България от 20 януари, а ние решихме да ви запознаем с актуалната им история отсега, за да бъдете подготвени за новата си среща с Мъпетите.

Докато са на почивка в Лос Анджелес, Уолтър, най-големият фен на Мъпетите в света, брат му Гари /Джейсън Сигъл/ и Мери, приятелката на Гари /Ейми Адамс/ от Смолтаун, САЩ, откриват зловредния план на нефтения магнат Текс Ричман /Крис Купър/ да събори Мъпет Тиътър и да добива нефт, открит наскоро под любимото сборно място на Мъпетите.

С цел да организират "Най-голямото маратонско Мъпет шоу" и да съберат 10 милиона долара, необходими за спасяването на театъра, Уолтър, Мери и Гари помагат на Кърмит да събере отново Мъпетите, поели всеки по своя път: Фози е участник в музикална група "Мъпети", която свири в едно казино в Рино; Мис Пиги е едрогабаритна модна редакторка във "Вог"; Животното е в клиника за справяне с гнева в Санта Барбара; Гонзо е авторитетен магнат водопроводчик.

"Мъпетите" на Дисни студио изобилства с тайни, знакови фигури и участия на истински и популярни звезди от света на музиката, киното, телевизията, модата и др. Премиерата му на голям екран е на 27 януари 2011 г., съобщи woman.bg.Любопитни факти:

• Комикът Джейсън Сигъл /от телевизионния сериал "Как се запознах с майка ви" и "Прелъстен и изоставен"/ е изпълнител на главна роля, съсценарист и изпълнителен продуцент на "Мъпетите".

• Като реверанс към традициите на Дисниq във филма се появяват като себе си знаменитости като Мила Кунис, Доналд Глоувър, Лесли Фийст, Мики Руни, Алан Аркин, Роб Гордри, Дейв Грол, Кристен Шаал, Рики Жервес, Кати Грифин, Били Кристъл, Кен Жеонг, Сара Хайланд, Стърлинг Найт, Нийл Патрик Харис, Упи Голдбърг, Джеймс Карвил, Рико Родригес, Селена Гомес, Дани Трехо, Уанда Сайкс, Джъд Хърш, Джон Красински и Джим Парсънс.

• "Мъпетите" на Дисни е режисиран от Джеймс Бобин, създател на комедийното шоу на HBO "Летящият конкорд", в което е и сценарист, режисьор и изпълнителен продуцент.

• Кърмит получава звезда на Холивудската Алея на славата през 2002 г. Песента му "Връзка с дъгата" е номинирана за "Оскар".

• Брет Маккензи, който е изпълнител, сценарист и композитор в комедийното шоу на HBO "Летящият конкорд", е музикален оформител на "Мъпетите" на Дисни, както и автор и продуцент на три оригинални песни, включващи началната и финалната, изпълнени с типичния за Мъпетите апломб.

• Изминаха 12 години от последния игрален филм за голям екран с Мъпетите /"Мъпети от космоса", 1999 г./Добави коментар