Манджите на мама

190
Манджите на мама

Мъжете ги предпочитат

Повече от половината мъже предпочитат готвенето на майка си пред това на съпругата си, показва британско изследване. То установило, че порасналите мъже предпочитат кулинарните умения на майките си, защото те се придържат повече към традиционните, обилни ястия, за разлика от съпругите им.

Проучването установило още, че майките рядко сервират полуготови ястия, имат по-голям набор от рецепти и винаги готвят храни, които знаят, че синовете им обичат, съобщава woman.bg.

От тяхна страна, съпругите и приятелките е по-вероятно да приготвят полуфабрикати от фризера или ястия, които се приготвят в микровълновата печка. Изследването, осъществено от телевизия Food Network UK, установи също така, че една четвърт от мъжете често се вмъкват в дома на майките си за вечеря, без съпругата или приятелката им да знае."Много е мило, че мъжете предпочитат готвенето на майките си. Като възрастни мъжете продължават да търсят комфорта и традицията в готвенето, с което са израснали, поради което се обръщат към майките си, за да им сготвят подходящата за тях храна. Много от най-добрите рецепти, които британците имат, са им били предадени от майките им и денят на майката е идеалното време за хората да приложат тези рецепти и да изненадат майките си с домашно приготвена храна", заяви говорителят на телевизията Ник Торогуд.

Допитването показва още, че над 10 на сто от британските мъже смятат, че съпругата или приятелката им чувства напрежение заради кулинарните умения на свекърва си.

А 47% от представителите на силния пол имали дързостта да се оплачат на съпругата си, ако храната, която е сготвила, не е достатъчно вкусна. 20% обаче правели това по шеговит начин, за да не наранят чувствата й. 10 на сто от мъжете признали, че се оплакват през цялото време, ако вечерята не е на висота.

Също 10% от британските мъже отказвали да ядат храна, приготвена от съпругата или приятелката им, ако тя не им е вкусна. 13% от изследваните 2000 мъже казвали откровено на половинката си, че трябва да поиска съвети за готвенето от майка им, за да подобри уменията си. Както може да се очаква, това разстройвало връзките на две трети от анкетираните.Коментари

Коментар: 1
Манджите на мама

Taka si e. i moq maj predpo4ita tova, koeto maika mu gotvi kato no doide na gosti ili nie kato i otidem na gosti. "nenadminato, mnogo vkusno bilo". Dobre 4e e svekara, 4e da mi nadiga samo4uvstvito 4e i moite gosbi stavat za qdene ;)


  • 1

Добави коментар