Мама и бебе в животинското царство (снимки)

551
Мама и бебе в животинското царство (снимки)

Майчинската любов към малкото е толкова красива!

Майчинската любов към малкото е толкова красива! Независимо дали гледаме жена с бебе, кобила с малкото конче или котката с малките й котенца. Вижте няколко снимки, уловили обичта на мама и бебе в животинското царство:

Коне



Бременността на кобилата продължава около 335 – 340 дни и обикновено раждат само по едно малко. Близнаците са голяма рядкост.



Малките много бързо се изправят на крака и са способни след няколко часа да ходят заедно с майката.

Делфини



Продължителността на бременността варира от 11 до 17 месеца. Женският делфин ражда своето единствено малко с опашката напред. Веднага щом се роди малкото, майка му го избутва до повърхността на водата, за да си поеме въздух. Скоро след това делфинчето вече може да плува заедно с майка си.

Жираф



Бременността на женския жираф трае от 453 до 464 дни. Женският жираф ражда прав.


При раждането си малкото пада на земята от един метър височина! Ражда се само по едно жирафче, което 20 минути след появяването си започва да ходи и суче.

Тюлен



За да се размножават, тюлените излизат на брега или върху лед. След около 10-11-месечна бременност женските раждат по едно малко, покрито с гъста и пухкава детска козина, която сменя на втората седмица.

Коала



Коалата е много любвеобилно животно. Отглежда малките си в кожена торба на корема и ги кърми. Новородените са много малки — едва 18 милиметра. След 60 дни напускат торбата на майка си, а на 3-годишна възраст стават напълно самостоятелни. Зрялата коала не надхвърля 60 сантиметра. 80% от времето коалата прекарва в спане; събужда се само рано сутрин, за да яде.

Полярна мечка



След бременност от 250 дни женската ражда в периода ноември-януари в снежната бърлога 1–3 мечета, които кърми 1 година.

Малките се раждат голи, глухи и слепи и тежат между 450 и 900 грама.

Камила



Камилата ражда на 2-3 години. Докато стане на 20 г., една женска камила вече е родила 8 малки. Камилското мляко е много ценно.

Патета



Повечето от видовете в семейство патици са моногамни, като двойките се образуват или за цял живот, или само в размножителния период. Яйцата са обикновено между 3 и 15.

Слон



Бременността продължава почти 2 години (22 месеца)! Майката ражда малко с тегло около 115 кг и височина над 75 см. Слоновете имат много дълъг процес на индивидуално развитие и обучение на малките.

Кафява мечка



Малките мечета се раждат по време на зимния сън на мечката. Женската ражда през 2-3 години от 1 до 3 малки, които в началото са слепи и голи и тежат едва по 350 грама. Те бозаят мляко от майка си, докато навършат три месеца, и порастват много бързо. Мечката отглежда малките си грижливо и не ги отдeля до 2 години.

Панди



Бебетата на пандата тежат едва 100 гр! Пандите се размножават в периода март-май, като бременността трае 122-163 дни. Раждат се 1-2 малки. Бебетата са много малки, раждат се слепи и имат слабо окосмяване. Тежат само 100 г., като майката се грижи за безпомощното и неподвижно пеленаче, като го притиска към гърдите си с големите си предни лапи. Малкото на пандата отваря очите си около 45 дни след раждането си и започва да пълзи след още около 30 дни, когато растежът се засилва. Започва да се храни с бамбук, когато е на 5 месеца, и става самостоятелна на 18 месеца.

Лястовичка



Лястовиците са моногамен вид. Женската снася от 4 до 6 яйца, които мъти в продължение на 12-14 дни. Родителите хранят малките предимно с насекоми. Те напускат гнездото след около 20-23 дни.

Лъв



Бременността при лъва трае само три и половина месеца. Лъвицата ражда средно по четири лъвчета, поне половината, от които обикновено не оцеляват! Ражда на усамотено място далеч от стадото в дупка на земята или в закътано от дървета или камъни място. Малките са слепи и безпомощни с видими петна по козината.

Лебед



Лебедите са моногамни птици, като двойките често остават заедно за цял живот (оттук и легендите за лебедовата вярност). Мътенето е продължително, най-често над месец. Малките се излюпват достатъчно развити, за да могат да се придвижват и хранят самостоятелно, започват да летят на възраст 3–5 месеца. Родителите защитават много активно и успешно гнездото и малките от нападения на хищници.



Коментари

Коментар: 2
az o0bi4am jivo0tnii

mn hybavii hivo0tnii ima

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар