Малка заплата, по-големи детски

74
Малка заплата, по-големи детски

Идеята на министерството на труда

Родителите с ниски заплати ще получават по-високи детски добавки. Размерът им ще се определя след индивидуална оценка на нуждите на всяко домакинство. Идеята е на зам.-министъра на труда Валентина Симеонова.

"Например, ако едно семейство има общ доход от 700 лева, а друго има 400, то второто ще взима по-големи детски от първото, въпреки че и двете са под прага и имат право, както е в момента, на еднакви детски", обясниха експерти от социалното министерство.

Промяната може да влезе в сила до края на мандата на ГЕРБ, ако получи обществено одобрение. Дори идеята да бъде подкрепена, парите за детски добавки през 2013 г. ще останат 500 млн. лв.

В момента семействата с малки деца и доход под 350 лв. на член от домакинството получават по 35 лв. месечно за малчуган, припомня Standartnews.Коментари

Коментар: 12
malka zaplata malki detski

davat detski pari za nosni klpi////'

Коментар: 11
детски

Подкрепям всички, които искат да имигрират и имат тази възможност! Моля вземете и мен!Работя към "социално подпомагане" - о, ужас и всеки ден издаваме удостоверения на българи/не се подпомагат в нашата страна/, работещи в чужбина, за да получават детски добавки там - в страната, която не е Родина на децата им и никой не се интересува от финансовото им състояние.Кога управляващите ще прогледнат!?

Коментар: 10

Аз май нещо не разбрах.... В заглавието пише ЗАПЛАТИ, което е хубаво,защото мангалята не получават такива. После пише ДОХОДИ. Разликата е балкан! Ако е заплати все пак мисля че е честно. Но доходи наистина е толериране за пореден път на гадните гнусни мангали!!!!!!!

Коментар: 9

В нашето семейство детски не вземаме за щерка ни. Тя е отлична ученичка и много добра спортистка. Ходи старателно на училище, а майка й и баща и на работа. Плащаме си данъците. А за нашето дете детски няма! ЗАЩО?

Коментар: 8
малка заплата ,по големи детски

Лудост ! Толериране на циганията ! Ще раждат ,за да живеят с детските , които ще им стигат да живеят мизерно .Бягайте младежи,идете да работите там ,където със знанията и уменията ще храните децата си ,а не децата на неграмотните и мързеливи цигани (че и на някои българи)!

Коментар: 7
Коментар: 6
детски надбавки

Лудост ! Ще се толерира циганията ! Тези , които са извън сивия сектор ще се опитат да влязат в него, а ако не стане - ще излязат от държавата.От къде тогава пари за неграмотните и мързеливи цигани,господа управляващи ?

Коментар: 5


Мария от 09 януари 2013 | 14:08

Какво ще рече това, че циганите ще взимат повече пари защото нямат доходи и се развъждат със светкавични темпове, а за хората които плащат данъци ще има едни подаяния/дори няма за всички/ -това вече е безобразие и малоумщина.

Коментар: 4

Какво ще рече това, че циганите ще взимат повече пари защото нямат доходи и се развъждат със светкавични темпове, а за хората които плащат данъци ще има едни подаяния/дори няма за всички/ -това вече е безобразие и малоумщина.

Коментар: 3

Трябва да има детски за всички деца! Много сте права Каменска! Вместо да се опитат да премахнат сивия сектор те ще накарат и тези като нас, които не са там да отидат!!!

Коментар: 2

И както винаги циганите най-много ще намажат...

Коментар: 1

Да, чудесна социална политика, както винаги! Тези, които се осигуряват на минимални заплати, а взимат 3 пъти колкото другите отново ще намажат, а за децата на нас -честните, които издържаме тази държава и сме извън сивия сектор и работим като волове отново няма да има дори минималните 35 лв. Айде, да си ходи вече министър Младенов и неговата свита преди да реши и друга тъпотия, защото аз вече сериозно се замислям да си ходя от Абсурдистан и да се преместя някъде, където това, че работя и се осигурявам на реална заплата не е порок!


  • 1

Добави коментар