Махнете детето от спалнята!

407
Махнете детето от спалнята!

Струва си

В много европейски страни децата до тримесечна възраст не е прието да спят с родителите си в едно легло. Английски учени обясниха защо наистина си струва да се откажем от спането с бебе на голямата спалня.

За да достигнат до изводите си, учените от Лондон са проведи изследване. В хода му са анализирали 1500 случаи на смърт в съня и 4 600 случаи, в които смъртта е била избегната. На специалистите им се удала възможност да разберат защо предимно деца до 3-месечна възраст умират, докато спят в леглото на родителите си. Наблюденията им показали, че вредните навици на родителите не са причина за трагичния край.

Според резултатите на изследователите, 81 % от случаи на смърт са могли да бъдат избегнати, ако децата са спали отделно, в креватчето си.

Рискът за смърт в съня при децата намалява с увеличаването на възрастта, успокояват учените. Данните им сочат, че най-често бебетата умират по подобен начин на възраст 7-10 седмици.

Погрешното количество сън...

„Бебетата може да бъдат полагани в леглото на родителите, например, за успокояване, но не и за да спят там”, категоричен е Боб Карпентър, професор в Лондоската школа по хигиена и тропическа медицина.

Осъзнаването на високия риск от трагичен край при практиката – да се спи с бебето в едно легло, може да намали драстично смъртността при малките деца в Англия, допълват учените.Коментари

Коментар: 2

dryn dryn :)

Коментар: 1

на баба ти фъркела


  • 1

Добави коментар