Магически театър

77
Магически театър

Започва да обикаля страната

В началото на декември миналата година едни от най-известните български илюзионисти създадоха клуб "Сенко" в столицата. Благородното начинание има за цел да популяризира магичното изкуство и да даде шанс за изява на младите фокусници.

Най-голямата цел на илюзионистите е да създадат първия у нас магически театър. Той ще бъде пътуващ, което ще даде възможност на повече хора да се докоснат до магията, съобщи БГНЕС.

"След като през последните години илюзионното изкуство остана в сянка, е време да го сложим там, където му е мястото", заканиха се фокусниците.

Една приятна илюзия ни очаква на 1 април – Денят на лъжата. Тогава майсторите на вълшебствата обещаха да лъжат красиво на Петия национален фестивал на илюзионното изкуство, който ще се проведе в Габрово.

И въпреки че всичко около нас е магия, илюзионистите все още намират с какво да изненадат хората. Пример за това е Ивайло Рангелов – Ивокс, който преди три дни донесе в България първото отличие за страната ни от 20 години насам.

Ивокс е спечелил първа награда на Международния фестивал в Прага, където е доказал, че е най-добрият сред повече от 50 участници.Добави коментар