Лято в офиса? Ти можеш да оцелееш!

109
Лято в офиса? Ти можеш да оцелееш!

6 стъпки към максимално комфортната среда

Дори и да ти е провървяло и това лято да разполагаш с дни, които да прекараш на морето, останалата част от летния сезон ще прекараш в офиса. А това означава... жега, задух, липса на енергия и нежелания за работа - това са всъщност най-малките неприятности на офисния служител.

Как да се справите със задачите, когато навън е ужасна жега?

1/ Да започнем от сутринта

Щом се събудите, вземете освежаващ прохладен душ. Нека да бъде контрастен. Така ще се заредите с бодрост.

Не ви се яде? Въпреки това изяжте порция овесени ядки или сандвич със сирене. А защо не и чаша ментов чай?

Не се престаравайте с грима!

На излизане вземете със себе си пулверизатор. Щом навън стане страшна жега, напръсквайте се. Ще се убедите колко полезен е този навик!

Специалисти съветват да капнете на слепоочията си малко етерично масло от мента, лимон или розмарин. Изпълнете тази процедура, сядайки на работното си място.

Колкото до работното облекло, постарайте се то да е изработен от естествени материи. За предпочитане са светлите и ярки цветове. Те най-слабо привличат слънчевите лъчи. Откажете се от обувките на високи токчета.

2/ Храна и напитки

Постарайте се да не консумирате кафе или силен чай. Неудачен избор са още сладките газирани напитки. В най-добрия случай пийте минерална вода, студен зелен чай и билкови чайове.

Обедно време избягвайте мазната храна. Изберете зеленчукова супа, салата и сезонни плодове. Можете да ядете още ядки!

Лятото е прекрасно време за започване на нова традиция в офиса - например всеки да носи в офиса някакви продоле. Така обедната почивка може да се превърне във време, в което да сътворявате различни смутита! Тази традиция ще се отрази добре върху размера на талията на всички служители.

3/ Почивка с колегите

Ако навън е ужасна жега, можете да се договорите с началството петъчните работни дни да приключват малко по-рано. Вместо това заедно с колегите ще излизате на разходка или пък на пикник.

4/ Офисна джунгла

Ако в офиса обстановката не е никак освежаваща, тогава донесете няколко саксии с цветя. Разполагате ли със стаен фонтан? Защо да не се снабдите с такъв. Шумът на водата ще разхлади всички в офиса.

5/ Водата - това е живот

Когато жегата завладее всеки един сантиметър от гради, поставете ръце под течащата вода от крана. Ще се удивите колко добре действа този метод!Добави коментар