Литературният трамвай...

45
Литературният трамвай...

... тръгна, ще се возим всяка събота до Великден

В първия ден от кампанията "Походът на книгите", посветен на Международния ден на книгата и рождения ден на великия детски писател Ханс Кристиан Андерсен, по столичния булевард "Витоша" тръгна и Литературен ретро трамвай, предаде БГНЕС.

Той ще се движи и ще радва младите хора в столицата до Великден с популяризиране на литературни произведения, представени от съвременни български автори.

Около 12:00 часа на него се качи писателят и литературен критик Йордан Ефтимов, който успя да прикове вниманието на децата с оригиналното си слово, с което им предаде своята пламенна любов към книгите.

Следващите автори, които ще бъдат литературни пътеводители в трамвая, ще са Иван Кулеков и Иво Сиромахов. Срещите на децата и младите хора с тях ще продължат до 15.00 часа днес.

В този интервал от време, всяка събота, докато трае кампанията, в трамвая ще има интересни четения и срещи със съвременни български писатели.

Литературният трамвай на кампанията "Походът на книгите" ще се движи по бул. "Витоша", в отсечката между бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Алабин".Добави коментар