Летни напитки, които ни тонизират

235
Летни напитки, които ни тонизират

Дневният прием на вода трябва да бъде определен индивидуално за всеки човек и има различни начини за това как да бъде изчислен

Има много митове за количеството вода, което трябва приемаме на ден. Това каза за агенция „Фокус“ диетологът София Мазуренко. По думите ѝ дневният прием на вода трябва да бъде определен индивидуално за всеки човек и има различни начини за това как да бъде изчислен.

„Вода приемаме не само под чиста форма, но и през различните плодове, зеленчуци и други храни, които консумираме. Затова, изчислявайки необходимия прием вода на ден, трябва да включим и тази, която приемаме под друга форма – чрез храните. Все пак през лятото е добре да увеличим приема ѝ. Нашето тяло има достатъчно воден баланс“, посочи още Мазуренко.

Тя добави, че съществуват и различни рецепти за това какво да добавим към водата – като лайм, мента или лимон, което да допринесе за благотворния върху тялото ефект. Тя допълни, че през летните дни трябва да се внимава с консумирането на алкохол, тъй като той е калориен и може да даде лошо отражение върху организма.

„Може да пиете 2 пъти в седмицата и по-добре това да бъде вино, тъй като то има най-малко калории. Алкохолът дава отражение върху мозъка, кара го да мисли, че не чувства глад и така през цялото време изпитваме желание да консумираме повече храна. Бирата също ни кара да нямаме чувство за наситеност“, допълни още диетологът.

Добави коментар