Лесни костюми за Хелоуин

930
Лесни костюми за Хелоуин

За най-малките

В нощта на 31 октомври срещу 1 ноември се отбелязва Хелоуин. Празник, останал в наследство на света от келтите, които вярвали, че в тази нощ духовете на мъртвите се вселяват в живите. За да ги изгонят, те обличали страшни костюми и вдигали голям шум.

Днес празникът е такъв най-вече за децата. Най-популярен в Щатите, Канада и Великобритания, от няколко години насам Денят на вси светии се празнува и у нас. И въпреки че много хора протестират, защото го считат за католически празник, децата са особено щастливи, преоблечени в костюми и търсещи бонбони.

Традицията повелява малките да се маскират и да тропат по вратите на съседите, като им обещават някоя закачка, ако не получат подарък. В католическите страни на този ден повечето домове са богато запасени с бонбони, а у нас се импровизира - подаряват се и плодове, вафли или каквото подходящо има подръка.

Безспорно, най-важният атрибут за отбелязването е костюмът. Вижте няколко идеи за костюми за най-малките от kaboose.com, които без особена трудност можете да изработите и у дома.

Пчеличка

Коте

Октопод

Цвете

Паяк

Тиква

Калинка

Пуканки

Лъвче

А вие ще празнувате ли Хелоуин? Споделете в коментарите.Коментари

Коментар: 1
xeloin

nai-lesen kostum za xeloin e na mileena ot mortal kombat i na kitana pak ot mortal kombat


  • 1

Добави коментар