Lego търси начин да рециклира пластмасовите блокчета

31
Lego търси начин да рециклира пластмасовите блокчета

От компанията твърдят, че активно работят за намирането на друг материал, от който да изработват цветните кубчета

Датският гигант Lego търси начин да рециклира огромните количества пластмасови блокчета и други строителни елемементи от известните конструктори за деца, пише Ей Би Си. Във вторник компанията обяви, че не иска парчетата от конструкторите да попадат в боклука и да стават обект на замърсяване.

Lego търси работеща схема, по която клиентите да им връщат пластмасовите изделия, които, в крайна сметка, да се озовават в ръцете на други деца.

Една от идеите е на елементите от конструкторите да бъде отпечатан адрес за доставка. Клиентите ще могат да пускат кубчетата в специални кутии, откъдето те ще заминават към производителя, без да се начислява такса на подателя.

Тази схема в момента се тества в малък мащаб и ако се окаже работеща, Lego ще се кооперира с няколко организации за подпомагане на деца в нужда, за да стигат реновираните конструктори до тях.

От компанията твърдят, че активно работят за намирането на друг материал, от който да изработват цветните кубчета, посочва БГНЕС. Засега алтернатива на пластмасата не е открита, като тя е много устойчива, не променя цвета си, евтина е и широко достъпна.

Добави коментар