Лечебната сила на целувките

100
Лечебната сила на целувките

Тя наистина съществува

Един от резултатните начини за оздравяването на организма са целувките, твърдят експерти. Медиците отбелязват, че целувките са полезни най-вече за сърдечно-съдовата система, твърди профилираното онлайн издание sex-news.ru.

Благодарение на тях се засилва кръвообръщението, което осигурява достъп на кислорода до мозъчните клетки. Това в крайна сметка подобрява съобразителността и съсредоточеността. Целуването е полезно и за дихателната система. То учестява дишането и прочиства дробовете, които започват по-бързо да изпълняват функциите си.

Интересен е фактът почитателите на целувките по-рядко посещават зъболекарите. Този вид любвеобвилност спомага да се поддържа на оптимално равнище киселинността в устата, което пък предпазва зъбите от кариеси.

Според някои изследвания тази целувките укрепват и имунитета, защото влияят на изработването на невропептиди в организма. А тези съединения помагат на тялото да се справя с бактериите и вирусите. Важно е да се отбележи също, че слюнката съдържа антибиотици, което при целуването се предават от един човек на друг. Тези вещества имат противовъзпалителни свойства и предпазват организма от болести.

Освен това целувките имат козметичен ефект. Хората, които често се целуват, имат по-малко бръчки. Плюс че целувките изгарят около 30 ккал, посочва БГНЕС.Добави коментар