Кучето заздравява семейството

60
Кучето заздравява семейството

Животното създава близост между родители и деца

Неотдавна проведени изследвания показаха, че хората, които имат куче, имат по-трайни връзки с децата си, спрямо онези, които нямат домашен любимец, отбелязва "Ла Стампа".

Присъствието на куче в семейството спомага за решаването на голяма част от проблемите по положителен начин и създава неоспорима близост между родителите и техните деца, посочва БГНЕС.

Кучетата може да заемат ролята на син или брат в семейството. Компанията им е идеална в борбата срещу самотата или като заместител на приятелите, които са ни напуснали.

Присъствието на домашен любимец е много по-симпатично от психотерапевта, много често се оказва по-ефективно, струва по-малко и е източник на безусловна любов.

Екип от италиански учени в рамките на компанията Tips направи проучване за телевизия DeaKids, подчертавайки факта, че приемането на куче в семейното огнище е един вид малка революция.

Въпреки че отговорностите, полагани за един домашен любимец, не са за пренебрегване, специалистите ни уверяват, че си струват усилията и "най-добрият приятел на човека" заслужава това свое прозвище. Кучетата украсяват живота на човека и донасят хармония в семейството, подчертава цитираният източник.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиДобави коментар