Крими хотел

106
Крими хотел

Обичате ли криминалета?

В Германия неотдавна отвори врати първият крими хотел. Той се намира в Хилесхайм - градче с около 3 хиляди жители, разположно на трийсетина километра от белгийската граница.

Хората са сдържани и оскъдни на приказки. В района като че ли цари някаква загадъчност. Прекрасно място за развитие на действие в криминални романи, предаде БНР.

24 са стаите в хотела. Те са тематично обзаведени и наречени на познати герои от германската и световна крими литература. Така, по естествено и нарочно скърцащи стълби, можете да се качите в стая "Шерлок", "Мис Марпъл" или "Смърт в Ориент експрес".Интериорът отговаря на името на стаята, на стената – естествено, има портрет на автора на романа. На нощното шкафче, вместо библията например, е книгата на автора, четена и препрочитана от десетки фенове. Самият крими хотел разполага отделно с библиотека с 26 хиляди тома само криминална литература.

Срещу хотела се намира кафене "Шерлок Холмс". В него можете да си поръчате силно еспресо или безкофеиново кафе. Можете и да похапнете, например сандвич "Мафия".

Така едно малко градче в Райнланд Пфалц е на път да направи бум в кримитуризма. А какво по-добро съчетание от четенето на интересни криминалета с подходяща атмосфера или разходки по маршрути, описани в току що прочетена книга?

Снимки: krimihotel.de

Вижте кои са най-страховитите дестинации.Добави коментар