Краят на Хари Потър - ново начало

108
Краят на Хари Потър - ново начало

Последната премиера вече е факт

Звездите от "Хари Потър" преминаха по червения килим за последен път заедно в четвъртък в Лондон преди световната премиера на финалния филм от сагата "Хари Потър и Даровете на смъртта. Част 2". В него е последната, най-важна битка между Хари Потър и Лорд Волдеморт. Българската премиера е на 15 юли.

Създателката на световния феномен, британската писателка Джоан К. Роулинг, заяви, че последният филм бележи край, но е и ново начало. "Започнах, защото имах моя история, която да разкажа, и защото знаех, че обичам да пиша и да чета. Според мен това е най-добрата отправна точка за всяка книга.

Не съм започвала със съзнанието за мисия, но нищо не ме е карало да се чувствам по-горда от срещите ми с деца или с техните родители, които ми казват: Моето дете никога не беше чело книги преди Хари Потър", каза Роулинг."Хари Потър не е само фантастичен филм, той не прилича на нищо, правено досега. Това е най-добрият филм, правен някога, не само в рамките на филмовите поредици, това е един брилянтен филм, всички ще видят това днес и аз съм много развълнуван", заяви актьорът Даниел Радклиф, който изигра ролята на малкия магьосник във всичките осем филма."Изпитвам толкова различни и силни чувства в момента. Благодарение на участието си в този филм опознах коя съм аз самата. Тъжно е, че всичко свършва, но съм много щастлива, че направихме толкова добър филм. Хората по света се радват на нашата работа и е невероятно, че след осем филма те продължават да ни обичат толкова много", каза другата звезда Ема Уотсън.Писателката и екранните звезди пророниха сълзи при окоснчателната раздяла с феновете.Седемте досегашни филма спечелиха 4.2 милиарда евро от продажби на билети. Книгите бяха продадени в над 400 милиона екземпляра по целия свят. Джоан Роулинг е определяна като "първия в света писател милиардер".

От излизането на първия филм масовото стичане на фенове за премиерите е изключително събитие. Седемте романа са екранизирани в осем филма - приказки за борбата на доброто и злото. Кой ще надделее - това е отговорът, който се съдържа в последния филм, пишат от woman.bg.

Тримата изпълнители на централните роли вече не са тийнейджъри - Радклиф и Ема Уотсън са на 21, Рупърт Гринт - на 22. Когато започнаха приключението, генерално променило живота им, бяха около десетгодишни. И тримата искат да продължат актьорските си кариери. Те отдавна са мултимилионери. Радклиф, например, е спечелил над 53.4 млн. евро.През годините в различни по-малки роли участваха някои от големите звезди на британското кино. Алън Рикман и Хелена Бонъм Картър снощи също бяха на премиерата.Коментари

Коментар: 1

отттннхрвкнвввр


  • 1

Добави коментар