Край на кризата?

40
Край на кризата?

Българинът не вярва

Две трети от българите смятат, че през последната година живеят по-зле. Това показва последното социологическо изследване на НЦИОМ, проведено през май. Всеки пети българин вярва, че страната никога няма да излезе от икономическата криза. Половината нашенци виждат края на бедността в далечното бъдеще.

Една десета от запитаните гледат по-ведро на нещата и смятат, че е възможно до края на 2011 г. положението да започне да се подобрява. 18.6% признават, че са в неведение кога ще настъпи икономически растеж.

Стига спасители, стигат ни и тези, които си имаме сега. Така мислят 65% от хората у нас, които заявяват, че не биха подкрепили нова партия на изборите наесен.

Най-одобряваният политик на публична длъжност извън страната е Кристалина Георгиева - тя събира 69 на сто от одобрението на българите, сочи изследването. Спряганата, но необявила все още кандидатурата си за президент Меглена Кунева, е харесвана от 53 на сто от хората у нас.

Партиите пък се редят така: ГЕРБ - 30%, БСП - 16%, ДПС - 7.6%, Атака - 4%, Синята коалиция - 3.2%, друга партия - 3%, не симпатизирам на никоя - 36.2 на сто.

Сред институциите пък най-одобрявана си остава полицията с 45% подкрепа, предимно сред младите и образовани жители на столицата и големите градове.

Класацията на най-важните обществени проблеми се води от безработицата, посочена от 26 процента от хората. Следващите недъзи са ниският стандарт на живот - 24 на сто, инфлацията - 14%, престъпността - 10, здравеопазването - 6 на сто.

Като най-наболели местни проблеми са посочени липсата на инвестиции, слабата местна икономика, безработицата, лошите пътища и проблемите на инфраструктурата.Добави коментар