Кралската сватба събра £1 млн.

73
Кралската сватба събра £1 млн.

Уилям и Кейт отказаха подаръци от гостите, даряват парите за благотворителност

Младоженците принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън успяха да съберат около един милион лири от „подаръци" за сватбата си. Двойката бе пожелала да замени традиционните сватбени подаръци с дарения от страна на гостите за 26 благотворителни асоциации.

Даренията са постъпили първо в специално учреден фонд и после са били разпределени за получателите. Сред тях са асоциации, работещи с деца, няколко фонда за подпомагане на военни и на техните семейства и фондове за подпомагане на службите за оказване на спешна помощ. Последното е присърце на принц Уилям, който е пилот на хеликоптер, участващ в спасителни мисии.

Освен гостите към тази благородна инициатива са се включили и анонимни почитатели на Уилям и Кейт в специално създаден сайт. Точната сума на събраните пари е 1 058 367 британски лири.

За благотворителни цели младото семейство е превело и парите, събрани от продажбата на албума с музика, звучала на кралската сватба, както и приходите от разпространението на официалните сватбени снимки, които бяха дело на фотографа Марио Тестино.
 Добави коментар