Колко сте самотни...заедно

114
Колко сте самотни...заедно

Денят ви е пълен със събития, а няма какво да си разкажете

Самотата започва тогава, когато дори денят ви да е бил пълен със събития, няма какво да си разкажете, пише woman.bg.

Жените, по правило, повече от мъжете преживяват липсата на общуване и внимание в семейството и обвиняват за това мъжа. Няма смисъл да се търсят виновни, а трябва да се помисли за вземането на мерки.

Първата крачка е да се оцени ситуацията. Признайте очевидното – не си споделяте вечер, не защото се чувствате уморени, а защото сте станали равнодушни един към друг. Значи трябва спешно да промените нагласата си.

Понякога ще се наложи да положите усилия: да се поинтересувате има ли половинката ви проблеми в работата, да ги изслушате.

Защото ако все още държите на човека до себе си, проблемите му няма да са ви безразлични. Така взаимният интерес към тях ще ви направи по-близки.

Оставете завишените очаквания! Обвързвайки се, подсъзнателно жените очакват продължение на романтичното ухажване – цветя, целувки на лунна светлина и т.н. В сценария не се вписват купчините мръсни съдове, болните деца и мъжът пред телевизора.

Когато нещата стигнат до там да си зададете въпроса "А сега накъде? ", значи е дошъл моментът да направите равносметка и да си зададете въпроса "Как да поправим нещата? ".

Първо приемете факта, че не всеки ден е празник, а животът тече през всекидневието. Свалянето на летвата ще ви помогне по-леко да преодолявате ежедневието.

И най-важното е да си обръщате внимание един на друг. Често мъжът и жената дотолкова привикват към взаимното си съществуване, че просто не им хрумва да поговорят за нещо извън ежедневните нужди.

А на съпруга ви сигурно му се иска да се вълнувате от хобито му или да оцените успехите му в службата. И на вас ще ви е приятно, ако забележи новата ви прическа или ви направи комплимент.

Опитайте да си спомните какво ви е свързвало преди да се отдалечите толкова много. Концентрирайте се върху нещата, които ви сближават и се старайте да избягвате конфликти, свързани с това, което ви отличава един от друг.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 4
Коментар: 3
Коментар: 2
1zqjgu'"(){}:/1zqjgu;9

Коментар: 1

1zqjgu'"(){}:/1zqjgu;9


  • 1

Добави коментар