Когато ви връхлита желание да го разкъсате на парчета

301
Когато ви връхлита желание да го разкъсате на парчета

В крайна сметка идеални отношения няма

Вероятно са малко жените, които в определен етап от съжителството си с мъж не са си представяли наум как го разкъсват на парчета. В такива моменти (защото ще е чудо да е само един) обръщате поглед към пространство, в чийто граници не влиза образът на съпруга ви, и започвате упорити дихателни упражнения за овладяване на гнева.

Сигурни ли сте, че не приемате нещата прекалено емоционално? В крайна сметка идеални отношения няма. По-точно идеални отношения има, но те не са непрестанни. Тук-таме прекъсват, стават земетръсни, колебливи, непоносими, и при щастливо стечение на обстоятелствата отново се връщат към идеалното състояние. Предлагаме ви четири стъпки – поразмишлявайте върху тях и има вероятност „въображаемото насилие” у дома да секне.

Обърнете погледа си към самата себе си
Никой не е идеален. Както любимият ви, така и вие имате недостатъци. Ако той е способен да се примири с някой ваш дразнещ навик, защо да не го направите и вие. Така ако мъжът ви държи да наложи мнението си по даден въпрос, ама наистина държи на това, защо не го оставите да го направи?

Ако недостатъците на партньора ви не ви правят нещастна, а просто нарушават представата ви за него, налага се да си отворите очите за реалността и да престанете да го дърпате към идеала си.

Вижте още: За какво се караме?

Потърсете нещо положително в неположителното
Когато имате среща в 20:00 часа вечерта, а вие закъснявате с 10 минути и това не го радва особено за пореден път, приемете, че държи на точността. Пред вас стои мъж, който държи на спазването на дадената дума, а това означава, че можете да му се доверите в това отношение.

Разграничете малките недостатъци от съществените проблеми
Да ви нагрубява, да прекалява с пиеното и да го няма по няколко дни – това не са недостатъци, а сериозни проблеми. Не ви препоръчваме да се примирявате с тях.

Променете представата си за любимия
Започнете да мислите за партньора си в живота като за човешко създание със своите слабости, навици и желания. Дори и да не ви харесват, нищо не може да направите по въпроса. Те са там. Колкото по-реална е представата ви за любимия, толкова по-малко главоболия и емоционални вълнения ще си създавате.Добави коментар