Кога свършва романтиката?

81
Кога свършва романтиката?

Убиват я напълняването, стиснатостта и лошата хигиена

Повечето двойки чувстват, че романтиката е изчезнала от връзката им едва три години след началото й. Стресът от съвременния начин на живот означава, че повече от всякога партньорите се приемат за даденост, карат се и губят интерес към секса. И много двойки пренебрегват партньора си, за да преследват собствените си интереси или си вземат самостоятелни отпуски, посочва БГНЕС.

Пиар експертката Джуди Джеймс сравнила дългогодишни с краткотрайни връзки, продължили по-малко от три години. Тя установила, че дългогодишните партньори се карат средно по 2.7 часа на седмица - близо шест дни конфликти на година, докато по-скорошните двойки спорят по 1.2 часа на седмица.

Джеймс открила, че 10-те убиеца на страстта са напълняването на партньора, стиснатостта, лошата хигиена и антисоциалното работно време. Те са следвани от липсата на романтика, прекомерното пиене, хъркането, лошият усет към обличането и лошите навици в банята.

Тя открила, че напрежението нараства значително с достигането на границата от 36 месеца. По това време романтичните жестове, като вечерите навън, уикендите извън къщи, подаръците и цветята, намаляват значително. 46% от хората, чиято връзка е започнала от скоро, получават романтични жестове на внимание поне два пъти в месеца спрямо едва 15% от двойките, достигнали тригодишната бариера.

Новите двойки вечерят навън по четири пъти на месец, но след третата година броят им намалява наполовина. Положението се влошава още повече след петата година, когато двойките вечерят навън само по веднъж на месец.

Новите двойки признават, че правят секс поне по три пъти на седмица спрямо едва 16% от двойките, които са заедно повече от три години. Двойките прекарват заедно по-малко време от всякога - средно по 13.9 часа на седмица. Една трета от двойките с над тригодишна връзка са имали поне две самотни вечери.Коментари

Коментар: 4
Коментар: 3

1zqjbm'"(){}:/1zqjbm;9

Коментар: 2
Коментар: 1
1zqjbm'"(){}:/1zqjbm;9


  • 1

Добави коментар